علامه سید محمد حسین فضل الله؛ مرجع پاک ضمیر و با حمیت شیعیان لبنان

پیوندهای صادق مدیا از خبر درگذشت علامه فضل الله: ذلک فضل الله یؤتیه من یشاء

بینات: پایگاه اطلاع رسانی دفتر علامه فضل الله/   مجموعه عکس های کاملی از علامه /   روایت تصویری  از علامه فضل الله / فقیهی سیاسی با فعالیتهای اجتماعی گسترده: زندگینامه و آثار و مکتوبات علامه فضل الله / گزارش کلمه از ارتحال سید محمد حسین فضل الله: نماینده آیت‌الله فضل‌الله در ایران: تفکر آیت‌الله فضل‌الله به آیت‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی در ایران، بسیار نزدیک است. البته شاید در برخی امور ایشان به گونه‌ای دیگر استدلال می‌کنند؛ مثلا نظر آیت‌الله خمینی ولایت فقیه است، اما ایشان به گونه‌ای دیگر ولایت فقیه را قبول دارند. /  العربیه: او در بین شیعیان به عنوان یک مرجع دینی میانه رو معروف بود و دیدگاه های اجتماعی او به ویژه دیدگاه های وی در مورد زنان روشنفکرانه تلقی می شد. / بی بی سی فارسی: او در مصاحبه ای که سال پیش با روزنامه وال استریت ژورنال انجام داد، گفت که نظرش با تئوری ولایت فقیه فاصله دارد و فکر نمی کند برای این مساله بتوان نقشی در لبنان قائل شد. /  الجزیره: وارتبط اسم السید محمد حسین فضل الله بحزب الله اللبنانی حیث کان مرشدا روحیا للحزب فی سنواته الأولى بعد تأسیسه عام ۱۹۸۲. وکان من المؤیدین للثوره الإسلامیه فی إیران عام ۱۹۷۹.  سیدمحمد حسین فضل الله مرشد و رهبرمعنوی حزب الله در سال های اول تاسیسش بود و همچنین از حامیان انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ ایران. / سی ان ان: رهبر معنوی حزب الله درگذشت.. او در نامه ای به باراک اوباما نوشت: حمایت ها و پشتیبانی آمریکا از رژیم صهیونیستی آشکارا و شناخته شده است. / حزب الله: جهان امروز یک مبارز و رهبر واقعی را از دست داده است

عصرایران ؛ حمید رضا مهاجر / بیروت –  ساعت ۱۰.۳۰ دقیقه روز یک شنبه به وقت لبنان.حال حاج علی قصیر یکی از مجریان معروف المنار در حالیکه برنامه حدیث الساعه را اجرا می کند،چهره اش ناگهان دگرگون می شود.المنار و ان بی ان که وابسته به حزب الله و حرکت امل هستند،خبر درگذشت را تایید نمی کنند. اما از چهره حاج علی معلوم است که یک اتفاقی افتاده است.

با ابو یوسف در ضاحیه تماس میگیرم: حاج  أ سمعت خبر؟(خبرو شنیدی؟)؛ می گوید: نه! صبر کن تا مطمئن شویم.
ساعت ۱۱.۳۰ المنار تصویر علامه سید محمد حسین فضل الله را پخش می کند و تلاوت قرآن آغاز می شود:”مرجع معروف شیعیان لبنان به ملکوت اعلی پیوست.”

بی تردید علامه سید محمد حسین فضل الله یکی از شخصیت های تاثیر گذار جهان اسلام بود که دیدگاه های معتدلی در فقه شیعه داشت.دیدگاههایی که شاید بسیاری در قم و نجف آن را نمی پذیرفتند اما به فرموده مقام معظم رهبری،”هیچ کس حق ندارد به علامه بی احترامی کند،ایشان سد بزرگی در برابر زیاده خواهی های آمریکا و اسراییل در لبنان به شمار می آیند.”

علامه همیشه از حزب الله و ایران دفاع میکرد و خطبه های نماز جمعه او همیشه در خبرگزاری ها انعکاس می یافت.

سید محمد حسین، اهل روستای عیناتا در جنوب لبنان و بزرگ طایفه معروف فضل الله بود.روستا و طایفه ای که در جریان جنگ ۳۳ روزه اسراییل علیه لبنان،شهدای بسیاری را تقدیم مقاومت کرد.

صهیونیست ها از قدیم کینه خاصی نسبت به علامه داشتند چون ایشان را رهبر معنوی حزب الله می دانستند ؛ به همین خاطر در همان روزهای اول جنگ،خانه ایشان را در ضاحیه هدف قرار دادند.

علامه یکی از محورهای وحدت شیعیان نیز به شمار می رفت.رابطه حزب الله با علامه یک رابطه مبتنی بر احترام و حمایت متقابل بود.

با وجود اینکه اکثریت خانواده های حزب الله در ضاحیه،جنوب و بقاع مقلد رهبر معظم انقلاب هستند اما انتشار خبر ارتحال علامه آنها را بسیار متاثر کرده است.

حرکت امل نیز همواره احترام خاصی نسبت به ایشان قایل بود.
نبیه بری رهبر حرکت امل حتی در اوایل دهه ۹۰ که پر التهاب ترین تاریخ شیعیان لبنان بود،هیچگاه سعی نکرد احترام علامه را زیر سئوال ببرد و بعد ها نیز که حزب الله و حرکت امل در یک جبهه واحد قرار گرفتند،دیدگاه های علامه کاملا در موضع گیری های امل و رهبری آن احساس می شد.

به واسطه دیدگاه معتدلانه علامه سید محمد حسین فضل الله در امور مربوط به جوانان،او محبوبیت زیادی در میان جوانان شیعه “به اصطلاح اسپورت و امروزی “داشت  و همین علاقه سبب شده بود که دایره دیانت در جامعه شیعه لبنان وسیع تر شود.

البته مراسم سوگواری یک مرجع در حد و وزن علامه فضل الله بواسطه فرهنگ خاص شیعیان لبنان با مراسم سوگواری ما ایرانی ها قدری تفاوت دارد.
هر چند قطعا مراسم با عظمتی از سوی حزب الله،امل و علاقمندان ایشان برگزار خواهد شد اما چگالی آن قطعا با سوگواری های مشابه در ایران قابل مقایسه نخواهد بود.

در هر صورت علامه سید محمد حسین فضل الله از بزرگان دنیای اسلام به شمار می رفت و فقدان ایشان قطعا خسارت بزرگی خواهد بود،اما باید توجه داشت که راه و منش ایشان همواره در خاطره تشیع زنده خواهد ماند.

دسته‌هادسته‌بندی نشده

دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.